Water & Gezondheid
|
|||
![]() |
|||
Wie
de moeite neemt om twee liter water per dag te drinken, zal merken dat er
veel verschil bestaat tussen verschillende waters. De kwaliteit van water
is altijd en overal anders, en hangt af van vijf kenmerken. |
KENMERK | AARD | VOORBEELD |
eventueel aanwezige micro-organismen | biologisch | bacteriën, amoeben |
de zwevende deeltjes | fysisch | kalkkristallietjes, stof |
de opgeloste organische stoffen | chemisch | bestrijdingsmiddelen, dioxines |
de mineralenbalans | chemisch | zouten, chloor, koper |
de structuur die door de watermoleculen wordt gevormd | kwantumfysisch | amorf, geordend |
In ieder kenmerk zijn er talloze gradaties, van levensbevorderlijk tot levensremmend. Yves Verheyen geeft in zijn boek "Gif in ons glas?" een uitgebreid overzicht van de zaken die zoal in ons drinkwater kunnen zitten. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |