Water & Gezondheid


 
Natuurlijk kun je ook water drinken uit flessen. Er zijn talloze merken, variërend van rommel tot heel behoorlijk. Het voordeel van goed flessenwater is dat je kwalitatief hoogwaardig water koopt dat via de geohydrologische cyclus gezuiverd is. Maar echt heilwater is schaars, en zodra het de bron verlaat, begint het zijn kracht te verliezen. Bij het bottelen gaat het door een technische installatie en tijdens het transport komt het met elektrosmog in aanraking. Tegen de tijd dat je het drinkt, is het niet beter dan gefilterd en verlevendigd kraanwater.

Het transport van flessenwater heeft nog twee nadelen. Ten eerste is het milieu-onvriendelijk. Niet alleen de vrachtwagens die voor het verplaatsen zorgen, maar ook de productie van de flessen is belastend voor het milieu. Ten tweede zorgt het voor kosten. Kosten die je betaalt als je een fles koopt.

Voor degenen die toch flessenwater willen drinken nog een paar tips:
Tip 1
Ga vooral af op de smaak. Lekker water wordt door het lichaam lekker gevonden omdat het er behoefte aan heeft.
Tip 2
Kies voor een laag mineraalgehalte en weinig of geen bubbels. Toegevoegde mineralen zijn voor het lichaam nauwelijks bruikbaar en koolzuur is alleen gezond als het er van nature in zit.
Tip 3
Drink zoveel mogelijk verschillende merken door elkaar. Hierdoor loop je niet het risico belast te worden met een mineraal waarvan toevallig veel in een bepaald merk zit.
Tip 4
Zet de fles voor consumptie op een energieplaat van Johann Grander. Hiermee wordt de energetische schade aan de waterstruktuur gerepareerd.
Tip 5
En als je die energieplaat toch hebt, vul dan ook eens een lege PET-fles met gewoon kraanwater. Zet die vervolgens een paar minuten op de energieplaat en proef.
Tip 6
De keus tussen water in glazen flessen of PET flessen is een makkelijke, want veel maakt het niet uit. Het beste is loodvrij glas, als je het vinden kunt. Vroeger waren er PVC flessen waaruit weekmakers oplosten. Gelukkig zijn die in de ban gedaan. Het polyethyleentereftalaat (PET) waaruit de flessen tegenwoordig worden gemaakt is veel beter van kwaliteit en heeft nauwelijks invloed op de smaak. Het kartonnen pak heeft niet onze voorkeur in verband met de laagjes plastic en aluminium die het waterdicht moeten maken.