Water & Gezondheid


 
In het boek van Roy Martina staat de volgende "waterdrinkprescriptie":

Doel: Minimaal twee liter per dag

Stap 1
Drink voor het slapen gaan twee à drie glazen goed water. Zet naast het bed een (glazen) fles met water neer. Mocht u moeten opstaan om naar de wc te gaan, drink dan ten minste twee glazen water. Indien u 's nachts niet wakker wordt, is het verstandig om de wekker te zetten rond drie uur en dan twee glazen water te drinken. Het meeste water hebben we tijdens de nacht nodig omdat het lichaam dan aan het ontgiften is. De mensen die dit doen zijn dan al snel vitaal en blijven dat ook.

Stap 2
Drink direct na het opstaan twee à drie glazen water. Het is het beste om het water te drinken voordat men andere dingen gaat doen.

Stap 3
Neem een glazen fles mee in de auto (drink regelmatig) en naar het werk. Ook is het verstandig om vers fruit mee te nemen.
Drink overdag nog minimaal zes glazen water (anderhalve liter). Verder kan men kruidenthee en verse groente- en vruchtensappen naar behoefte drinken. Indien men koffie wil drinken, raadt Martina aan om dat niet 's morgens te doen maar na twee of drie uur 's middags, het liefst cafeïnevrije koffie.