Filters


Omgekeerde osmose  

Omgekeerde osmose (Reverse Osmosis = RO) is bedoeld om water te ontdoen van zo veel mogelijk opgeloste bestanddelen, inclusief mineralen. Het RO-filter is populair geworden in Amerika, omdat men in dunbevolkte gebieden vaak z'n eigen grondwater oppompt, waar zware metalen in kunnen zitten zoals cadmium. Voor Nederlands drinkwater gaat deze techniek veel te ver. Met name op gebied van mineralen wordt het juist streng gecontroleerd. Wanneer deze mineralen uit het water worden gehaald, wordt het water 'hongerig' en trekt het als een magneet mineralen uit het lichaam. Het lichaam heeft mineralen nodig voor vele vitale functies. Die moeten er dus niet uit worden getrokken!

Er zijn therapeuten die beweren dat het drinken van RO-water zinvol is om het lichaam te ontdoen van vervuiling, maar inmiddels is daarvoor een beter alternatief, namelijk basisch water. Voor diegenen die een RO-filter hebben en hem niet van de hand willen doen, hebben we een paar tips.

 

Is het RO-filter nu helemaal nutteloos? Voor consumptie raden wij het af. Maar er zijn wel technische toepassingen waarvoor het RO-water handig kan zijn, bijvoorbeeld om water voor aquaria te produceren of om de ramen mee te lappen.

Als u voor een technische toepassing een RO-filter nodig heeft, dan kunnen wij die op aanvraag leveren. Dit zijn Amerikaanse filters, worden compleet geleverd met inbouwset en hebben een opbrengst vanaf 100 liter per dag vanuit een buffertank van 18 liter. Prijzen vanaf 395 Euro. Voor meer informatie en bestellingen kunt u het contactformulier gebruiken.